Johan Glans är en av Sveriges mest uppskattade komiker som sedan länge har turnerat med olika shower. En av hans mest uppskattade turnéer hade namnet World tour eftersom turnén bland annat gjorde stopp i Amsterdam, Tokyo, Las Vegas, Sydney, Johannesburg och Buenos Aires. Eftersom han hade som mål att ha ett stopp i varje världsdel så blev både Ohio och Stockholm utan möjlighet att se den populära svensken. Men det kanske blir nästa gång?

Om Johan Glans

Johan Glans föddes år 1974 i Eslöv. Han debuterade som komiker år 1994 och sedan dess har hans karriär gått rakt uppåt. Han har bland annat medverkat i flera tv-produktioner såsom Parlamentet och Partaj. Han är också skådespelare och har skådespelat i bland annat Mirakel, Ture Sventon och Kvarteret Skatan. Han har även synts på teaterscenen i Spamalot och Livet är en schlager.

World tour of the world – en succé

Efter att Glans gjorde sina stopp runt om i världen så turnerade han runt om i Sverige i 1½ år, vilket säger en hel del om hur uppskattad standupshowen var. Han gjorde över 170 föreställningar från norr till söder där alla skrattade ungefär lika mycket. Totalt såg över 200 000 personer showen.

I Johan Glans World tour of the world pratade han bland annat om typiskt svenska traditioner såsom Lucia, språkförbistringar, kulturklyftor och för tidig utlösning. Med andra ord var det både högt och lågt, vilket är en anledning till varför så många uppskattar hans humor.

Streama eller lyssna

Om du missade att se showen behöver du inte vara ledsen. Den finns till exempel att lyssna på som ljudbok om du har en ljudbokstjänst. Den har även dykt upp på flera olika streamingtjänster och har bland annat funnits att se på TV4 Play. I nuläget finns den inte att se någonstans. Men eftersom Johan Glans är en av Sveriges mest populära komiker så är chansen stor att den inom en snar framtid kan dyka upp på en streamingtjänst. Vill du att den ska dyka upp lite snabbare kan du alltid höra av dig till den streamingtjänst du använder och be dem köpa in showen.