När du behöver ett nytt soffbord finns det en del saker att tänka på. Den första är förstås storleken på bordet – det måste vara proportionellt mot rummet. Därefter måste du ta reda på om du vill ha ett bord med ben eller ett bord med sockel. Väljer du benen gäller det att hitta rätt – de som passar bäst till din inredning och ditt soffarrangemang.

Välj rätt material

När du ska hitta rätt bordsben till ditt soffbord är det några saker du behöver tänka på. Det första är materialet – det måste vara starkt och hållbart. Vissa ben är gjorda av trä, medan andra är gjorda av metall. Välj det material som du tycker är snyggast och kanske mest hållbart om det är viktigt för dig. När du tänker på material bör du också tänka praktiskt. Om du har små barn, välj ett material som dina barn kan dra på och vara kreativa.

Välj rätt höjd

Höjden är också viktig när det kommer till soffbord. Ett soffbord kan ha flera olika höjder, men det får inte vara för högt i förhållande till din soffa. Det är en bra idé att kolla din soffa och se hur höga dess armstöd är – så kan du hitta bordsben som matchar.

Kom ihåg formen

Soffbord ses ofta med fyra ben, men om du beställer ett soffbord i trä från till exempel plank-bord.se. Ben till soffbord kan designas i olika utföranden. Det finns till exempel nålar som hårnålar i antingen 2 eller 3 tunna ben i ett. Det finns även stjärnbågar, som även är populära på matbord. Det finns även korsramar, där bordsbenen korsar varandra, vilket fortfarande är okonventionellt, men absolut inte förringar kvaliteten på soffbordet. Så vad är du mest inne på? Har du redan ett matbord med stjärnstomme kan det vara idealiskt att välja en stjärnstomme även till ditt soffbord, så att det passar bättre ihop.

Ett sista råd: prova olika ben

En av de bästa sakerna med att köpa bordsben till ett soffbord är att du kan blanda och matcha olika typer av ben. Det kan ge ditt soffbord ett unikt utseende. Se till att prova flera olika typer av ben för att se vilken design som passar bäst i det här rummet. Välj den som du tycker är mest attraktiv.

Nu har du fått lite inspiration till hur du hittar rätt bordsben till ditt soffbord. Med dessa tips kommer du lättare kunna hitta den design som passar denna matsalsinredning bäst. Njut av!